Kaatje Kracht van kleding assitent

Het team

Mayke Bremmers

Met mijn bedrijfskundige achtergrond, werkervaring in de modebranche en mijn persoonlijke ervaring als brus en mantelzorger startte ik in 2016 Dress Case.

Mijn broer Sander heeft een ernstig verstandelijk beperking. Wanneer hij een stoere pet op heeft of een mooi overhemd aan, gaat hij stralen. Ook mijn moeder wist op haar ziekbed precies welke kleding ze aan wilde. Met het juiste shirtje aan en een mooie ketting om voelde ze zich fijner.

De Kracht van kleding Mayke Bremmers

De eerste jaren begeleidde ik met Dress Case kwetsbare mensen bij het kiezen van de juiste kleding. Dit deed ik vaak samen met familie en begeleiding. Ik kwam er achter dat voeding en beweging thema’s zijn die men al inzet ten behoeve van een betere kwaliteit van leven, terwijl kleding veel wordt geassocieerd met uiterlijk en mode.
Ik ontdekte dat kleine aanpassingen voor grote verschillen zorgen. Zo kocht ik eens een jurk voor een vrouw in een rolstoel. Dankzij deze jurk wilde ze dansen. Begeleiding gebruikt dit nu als motivatie om af en toe met deze vrouw te oefenen met lopen.

 

Vanuit deze visie is De Kracht van kleding ontwikkeld. Omdat ik ervan overtuigd ben dat kleding je helpt om sterker in je schoenen te staan, je gemakkelijker aan kan sluiten op anderen en je een betere kwaliteit van leven kan ervaren door op een andere manier naar de rol van kleding te kijken.

Gewoon jezelf kunnen zijn lijkt zo vanzelfsprekend, alleen blijkt dat in de praktijk toch best lastig. Wanneer we elkaar echt zien om wie we zijn ontstaan er mooie verbindingen. Ik denk dat er veel winst is te behalen. Op alle mogelijke manieren en binnen verschillende sectoren.

Mijn insteek is dat we samen verder komen. Een innovatie ontwikkel je tenslotte samen. Met organisaties die in De Kracht van kleding geloven en met een aantal professionals om mij heen die ook in De Kracht van kleding geloven en met mij kleding op de kaart gaan zetten voor het onderwijs, de gehandicaptenzorg en de ouderenzorg. Zodat het uiteindelijk gewoon wordt om op deze manier naar kleding te kijken.

Mayke Bremmers De Kracht van kleding

Wil je meer over mij weten, luister dan de podcasts die Cello heeft opgenomen:

Kletspod Samen zorgen voor Sander deel 1

Kletspod Samen zorgen voor Sander deel 2

Wilma aan den Toorn

Wilma aan den Toorn De Kracht van kleding

Mijn werkzaam leven valt in 3 fases te verdelen;  ik ben gestart in de directe zorg voor mensen die zowel slechtziend als slechthorend waren, met en zonder een verstandelijke beperking.

Na 15 jaar in verschillende zorgfuncties heb ik de overstap gemaakt naar management en vanuit die rol ook ongeveer 15 jaar mijn bijdrage geleverd aan het welzijn van cliënten en collega’s.

Het leek me daarna wel een goed idee om al deze kennis en ervaring te delen met anderen en heb de overstap gemaakt naar het opleidingscentrum bij Cello.

Vervolgens heb ik verschillende organisatie brede verandertrajecten binnen Cello begeleid. In de rol van gids vitale teams en gids bij leren & vernieuwen (manager innovatie)

En toen kwam Mayke op mijn pad. Met haar droom over ‘De Kracht van Kleding’ klopte ze bij me aan. Ik was meteen verkocht.  De inhoud, de werkwijze, de eenvoud en de kracht,  samen met de heldere visie van Mayke spreken me enorm aan. Veel mensen denken dat innoveren iets moeilijks  is, wat je naast al je werk ook nog eens moet doen.  Maar het tegendeel is waar en dat laat deze sociale innovatie in de praktijk zien.

 

Innoveren doe je niet erbij maar gaat samen met het dagelijkse werk

Mijn missie is ‘kom zelf in beweging’ ! En dat woordje zelf zegt het al. Vraag me niet met oplossingen te komen. Wel help ik je heel graag met het vinden van je eigen oplossingen.  En blijf ik zelf ook steeds in beweging en nieuwsgierig.

Zo was het in januari 2021 tijd voor mijn volgende stap en heb ik ontslag genomen bij Cello.  Ik geloof erg in De Kracht van Kleding en blijf daarom nog steeds betrokken. We dromen groot en vertalen het in concrete stappen met creatieve aanpassingen waar nodig. Ik geniet enorm van het vrije denken, het snelle handelen en de energie die het oplevert.  Van op de achtergrond mee sparren over de methodiek is mijn rol veranderd in het mee ontwerpen van werkvormen en het overdragen van de kennis zodat iedereen er zelf mee aan de slag kan. Precies passend bij mijn eigen missie; zelf! Ik heb geen ambities om zoveel mogelijk trainingen te geven. Wel om met passende werkvormen mensen bewust te maken van de rol van kleding en ze te faciliteren er zelf verder mee aan de slag te gaan.

Ik heb met mezelf afgesproken dat ik alleen vraagstukken oppak waarvan ik moet glimlachen en van De Kracht van Kleding krijg ik een hele brede glimlach op mijn gezicht en schijnen mijn ogen te gaan twinkelen. Dat zit wel goed dus. Benieuwd waar onze reis ons gaat brengen en wie weet ontmoeten we jou ook!

Ook aan de slag met
De Kracht van kleding?

Nieuwsgierig geworden en benieuwd wat De Kracht van kleding voor jouw organisatie kan betekenen?
We vertellen je er graag meer over!

De Kracht van kleding is een maatschappelijke onderneming. Dit betekent dat we de eventuele winst die we maken opnieuw investeren in het maatschappelijk doel van ons bedrijf.

De Kracht van kleding is ontstaan dankzij de jarenlange praktijk- en levenservaring van Mayke Bremmers. In haar missie om De Kracht van kleding verder te verspreiden heeft ze mensen om zich heen verzameld die in De Kracht van kleding geloven en ieder hun eigen specialisatie hebben.

Logo De Kracht van kleding driehoek wit

De Kracht van kleding
Mayke Bremmers

T 06 50446816

Info@dekrachtvankleding.nl

kvk 65092805