2 juli 2024 gingen Noortje, Gerard, Hilair Balsters, Anja Schalkx, Lonneke de Laat, Anke Bremmer-Doomernik en ik met de paskamer van De Kracht van kleding naar het ministerie van VWS.

De paskamer sessie is ontwikkeld tijdens het Begeleiding à la carte 2 programma. Dit programma wordt uitgevoerd door kennisorganisatie Vilans en is onderdeel van de Toekomstagenda zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking van het ministerie van VWS. Het doel van dit programma is om samen de beweging van persoonsgerichte zorg verder te brengen.

Met onze paskamer sessie willen wij graag onderzoeken hoe we De Kracht van kleding beweging op een passende manier verder kunnen brengen binnen Cello

Tijdens onze sessie bij het ministerie wilden we de mensen van het ministerie graag meenemen in het gedachtegoed van De Kracht van kleding (kleding is een laagdrempelige ingang om tot het gesprek over meer persoonsgerichte zorg te komen, hier meer inzichten over te krijgen en ook meer persoonsgericht te handelen). Ook gingen we op creatieve wijze aan de slag en vroegen we of mensen mee wilden denken over hoe we De Kracht van kleding beweging verder kunnen brengen.

Het was een leerzame en gezellige dag met veel mooie inzichten.