Een aantal weken geleden waren we bij de LFB om met elkaar te verkennen wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ze vroegen ons toen of wij het thema van de LFB scholing en training dag wilden zijn. Daar zeiden wij natuurlijk geen nee tegen. Gisteren was het zo ver. Naast Wilma aan den Toorn en ikzelf gingen ook ervaringsdeskundigen Rosita, Amanda, Noortje en Miranda van Cello mee samen met Joyce Vogels en @kim.

De dag startte met een prachtig verhaal van milan dorreboom dat hij heeft geschreven naar aanleiding van ons bezoek een aantal weken geleden.
Daarna gingen we aan de slag. Een groep ging aan de slag met het maken van moodboards en de andere groep ging met elkaar in gesprek over allerlei kledingthema’s. Hierbij ontstonden prachtige gesprekken. Zij vulden ook een boekje in.

Vervolgens gingen we met elkaar aan de hand van een aantal stellingen over de streep doen. Eén van de stellingen was bijvoorbeeld: Wanneer iemand mijn kleding niet mooi vindt, trek ik het daarna niet meer aan.

De middag was gereserveerd voor de rode loper. Iedereen mocht zelf beslissen of diegene over de rode loper wilde lopen. Vooraf mocht je vertellen over je moodboard of boekje en werd je geïnterviewd door Noortje en Amanda. Miranda maakte de foto’s en Rosita stelde de mensen gerust. En Joyce Vogels was de dj, aan wie mensen hun verzoeknummer mochten doorgeven.

Het was een indrukwekkende en bijzondere dag. Erg mooi vind ik het dat de ervaringsdeskundigen bij de ontwikkeling van De Kracht van kleding al mee hebben gedacht, getest en gedaan en dat zij dus nu samen met ons workshops begeleidden. En ik ben blij dat ik weer zoveel nieuwe en mooie mensen heb mogen ontmoeten met ieder hun eigen verhaal.